Author Archives: admin

PRESSRELEASE – NYTT ALBUM

magnus_lodon_paris

Magnus Nilssons kommande tredje album, ”Utan dig” släpps den 22 februari 2016 i hundratals butiker (Din Sko m.fl.) runt om i hela Sverige fysiskt och traditionellt digitalt. Det blir en skiva fylld av tidlös svensk kvalitetsrock med bett, bandkänsla och tänkvärda svenska texter. Ett första smakprovet är singeln ”London Paris” med text och musik av Magnus Nilsson.

–Nya albumet har en mer verklighetsförankring. Jag försöker skriva texter som förhoppningsvis betyder något och som jag upplevt. Historier som berör och berört mig. Allt från familjerelationer till den pågående flyktingkrisen, säger Magnus.

Nya Singeln ”London Paris” är taget från det kommande albumet och beskriver ett par som reser bort tillsammans för att rädda ett förhållande som fått sina törnar, men som de innerst inne vet är bra, och inte vill släppa.

Lyssna/Downloads: Magnus Nilsson ”London Paris” via: www.werecki.com

Om Magnus Nilsson:

Magnus debutalbum ”I min drömvärld” kom 2008. Alla intäkter från albumet av försäljningen skänktes oavkortat och inbringade 150 000 kronor till Rädda Barnen.

–Jag ville göra en sorts summering. Det blev ett kul projekt som jag gav mig själv i present. Sedan levde projektet vidare i och med konserter och uppmärksamhet i press och radio. Säger Magnus Nilsson. Titelspåret blev exempelvis utmanare på Svensktoppen.

Andra albumet kom av bara farten 2011, mer loungeaktigt och arty som blev en hemlighetsfylld release och släpptes i en mindre samt mer exklusiv upplaga.

Nya albumet ”Utan dig” släpps den 22 februari 2016. Med musik och text av Magnus Nilsson och innehåller 12 nya låtar. Här har Magnus samlat musikerna Norpan Eriksson (som tidigare bland annat har spelat med Ulf Lundell och Lars Winnerbäck) och den grooviga basisten Surjo Benigh, legendariske gitarristen och multiinstrumentalisten Janne Bark, gitarristen Christof Jeppson, som spelar gitarr och lägger läckra sångstämmor och klaviaturspelaren Johan Ljuslin Kompletterande gitarrer har lagts av Pontus Norman, som gett musiken lite extra skit under naglarna. Cecilia Vennersten sjunger två duetter. Producerat av Fredrik Larnemo i Recordia Studios.

Vid sidan om musiken är Magnus Nilsson en framgångsrik företagsledare inom svensk detaljhandel och en av ägarna Skandinaviens ledande skoförsäljningsföretag Nilson Group.www.putfeetfirst.com

Det nya albumet kommer även med en releasekonsert, där skivan också kommer att säljas. Intäkterna går denna gång oavkortat till Läkare utan gränser.

–Jag försörjer mig på annat sätt och har redan mer än jag behöver. Det här är något jag älskar och tycker om att göra. Första albumet inbringade 150 000kr och gick till Rädda Barnen, säger Magnus Nilsson.

Kategori: Okategoriserade | Kommentering avstängd